Från ordföranden

När detta skrivs är vi mitt uppe i sommaren. Det blev faktiskt en i år också, fast man länge tvivlade och undrade var den där klimatförändringen det så länge talats om höll hus. Det gäller att passa på att njuta så länge det går och det är inte svårt. Det finns hur mycket som helst att se och göra om man bara vill. Tiderna har förändrats. Går man bara tillbaka i tiden ett antal år så var det betydligt mindre. Åtminstone som jag upplever det så här i efterhand.

Man träffar väldigt mycket trevliga och intressanta människor vilket är mycket berikande. Hoppas andra tycker detsamma, när man själv är ute på resa i vårt land. Det är faktiskt rätt roligt när man t.ex. får höra, – Jag tror att jag hört talas om dig. Jag vet inte vart. Det kanske var i någon tidning eller…. Sedan är samtalet snart igång. Det är flera som blivit lyckliga av att träffa en ”kändis”. Det är så idag att det kan
vara väldigt ytligt att vara känd. Många s.k. TV-såpor, Farmen, Robinson, Idol m.fl. skapar kändisar av precis vanliga människor. Vissa kanske i TV verkar lite konstiga och knepiga filurer, men det är rätt lätt att skapa med lite klippning och redigering. Att vara ”kändis” är väl någon slags bekräftelse, som man kan likna med att bli ihågkommen vid en födelsedag och gratulerad, fast det i deras fall varar lite längre än bara över en dag.

I höst är det val till riksdag, landsting och kommun. Alla dessa människor som vågar ställa upp att företräda medborgarna är innerst inne vanliga människor, vad man än kan tro. Det är väldigt lätt att glömma bort just detta. Det var som Fredrik Reinfeldt en gång sa, att när han kom hem så var han inte statsminister längre. Av familjen betraktades han som en vanlig förälder med alla fel och brister, Eftersom det är valår så har det varit mycket politik i media. Politikerdebatter som varit har fått en annan dimension. Numera analyserar man efteråt vad som sas och vad som egentligen menades med det. Man vänder på varenda ord och stavelse och försöker hitta underliggande dolda budskap. En sak är dock klart och det är att alla just nu försöker tävla om vem som är mest feminist. Jag väntar på den dag då miljön får samma status och alla vill vara den mesta och bästa företrädaren. Det är dags nu och har varit det länge. Vård, skola, omsorg, har vi hört så länge att vi inte uppfattar orden längre. Dessutom är det ju en sån självklarhet att det inte behöver nämnas. Det är klart att vi vill ha det bästa av dessa grundfundament. Därför tycker jag det är extra viktigt att lyfta just miljöfrågorna. Jag skulle vilja se dom politiska partierna bjuda. Vem vill mest och vem är mest realistisk och trovärdig. Inte bara en massa tomma ord utan verklig handling.

Med dessa ord vill jag avsluta med att önska er en god fortsättning på sommaren
och ta väl hand om er bland alla myggor och fästingar.

Hälsningar från eder ordförande / Bertil Andersson

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.